2015-09-07

Utmanaren

by

För tio år sedan var Fredrik Reinfeldt uträknad. Själv trodde han att alltför många konflikter skulle sätta käppar i hjulen för en karriär i partiets topp. Hans comeback överraskar fortfarande i Moderaterna. Oscar Hedins dokumentär Utmanaren berättar om hur Moderaterna kommit dit de är idag. Fredrik Reinfeldt har omprövat moderaternas politik och fört partiet till snabba framgångar. Men vilken sorts politiker är han egentligen?

Programmet är en fascinerande berättelse om en man som tagit makten i hårda personstrider – en man vars väg genom partiet på många sätt symboliserar det moderata partiets utveckling det senaste decenniet.
Fredrik Reinfeldt ger en unik öppenhjärtig intervju om hur han ser på sina många konflikter längs vägen till partiledarposten.
– Det är viktigt att komma ihåg att jag hela tiden har haft perspektivet att jag inte ska komma särskilt långt i politiken, berättar han
Hittills sluter har moderaterna slutit upp kring sin framgångsrike partiledare. Men nu träder även de missnöjda i partiet fram.

 

Producent/reporter: Oscar Hedin

 

Läs mer och se programmet på Dokument inifråns hemsida.