2015-05-04

Så jävla metal

by

Sverige är idag en av världens största producenter av hårdrock. Superstjärnor som Europe och Yngwie Malmsteen har visat vägen till de stora scenerna och band som Candlemass och Bathory har varit stilbildande och etablerat helt nya genrer. Men det har inte alltid sett ut så – och framgångarna har inte kommit utan uppoffringar.

SÅ JÄVLA METAL är berättelsen om de personligheter som gjort den svenska hårdrock- och metallscenen till vad den är idag. Det är en fascinerande, rörande och humoristisk historia om hur Sverige blev en världsnation i en av de starkaste och största populärkulturella företeelserna någonsin.

SÅ JÄVLA METAL är en dokumentär full av ögonvittnesskildringar, anekdoter och, såklart, en jävla massa metal!

Filmen visas för första gången under Malmö Filmdagar 29 augusti- 1 september, där även filmens regissör Yasin Hillborg samt producenten Andreas Rocksén kommer att finnas på plats.

Regissören Yasin Hillborg är själv hårdrockstrummis och det har tagit honom över fem år att genomföra detta omfattande filmprojekt. I över 100 intervjuer har han fått alla att medverka, från det tidiga 70-talets November och Neon Rose via Europe och Yngwie Malmsteen till dagens
metallgiganter Arch Enemy och In Flames. Öppenhjärtigt och initierat berättar de den fantastiska historien om det svenska metallundret.

SaJavlaMetal_poster700px